chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві найбільш затребувані айтішники

18 квітня 2012 о 12:42

У базі даних Державної служби зайнятості кожна 5 вакансія Києва – IT-спеціаліст. Про це на прес-конференції повідомив директор Державного центру зайнятості Петро Петрашко, передає кореспондент УНН.

«В 2011 році в базі даних Державної служби зайнятості налічувалось близько 6 тисяч вакансій IT спеціалістів. Серед усіх наявних вакансій цей показник у Києві становив 20%, тобто кожна 5 вакансія. Рівень укомплектування вакансій для IT спеціалістів становив майже 50%, разом з тим половина вакансій не була укомплектована через відсутність претендентів на працевлаштування або відсутність необхідних знань та кваліфікацій», — повідомив П. Петрашко.

Експерт додав, що у першому кварталі цього року у базі даних налічувалось близько 2 тисяч вакансій за професіями, що належать до сфери IT.  При цьому у 30% випадків роботодавець обіцяє мінімальну заробітну плату.

Як повідомляв УНН, Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти схвалив і рекомендує прийняти у другому читанні та в цілому проект закону «Про економічний експеримент щодо створення сприятливих умов для розвитку в Україні індустрії програмної продукції».

Згідно з законопроектом до 1 січня 2016 року для юридичних осіб – учасників економічного експерименту встановлюються спеціальні ставки загальнообов’язкових платежів,  зокрема, податок на прибуток у розмірі – 8% від бази оподаткування, єдиний внесок на загальнообов’язкове соціальне страхування у розмірі – 36,76% від суми, що дорівнює двом мінімальним заробітним платам.

Нагадаємо, голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Максим Луцький переконаний, що  розвиток IT-технологій покращить показники вищих навчальних закладів у світових рейтингах.

«Українські університети повинні розвивати IT-технології, у тому числі впроваджувати їх у навчальний процес. Це дозволить значно покращити наші показники у світових рейтингах. Наші університети мають стати двигуном розвитку вітчизняної IT- індустрії і наукової діяльності загалом. Новий законопроект про вищу освіту створює для цього всі умови», — наголосив народний депутат.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути