chrome firefox opera safari iexplorer

Вперше в Україні людину засудили до ув’язнення за жорстоке поводження з твариною

20 квітня 2012 о 16:42

Приморський районний суд Одеси засудив місцевого 47–річного жителя Андрiяша до двомісячного тюремного ув’язнення за жорстоке поводження з котом (ч. 1 ст. Кримінального кодексу України).

Як передає прес–служба райсуду, крім ув’язнення, садист заплатив три тисячі гривень за лікування тварини, пише Україна молода.

За словами учасниці судового процесу, віце–президента Одеського союзу захисту тварин Ірини Момот, чоловіка було визнано винним у тому, що 23 липня 2011 року він схопив кота і кілька разів ударив головою об сходи.

«Кіт не мав господаря, але жив у ветеринарному магазині на проспекті Шевченка, — розповідає «УМ» пані Ірина. — Кілька людей ним опікувалося. Того дня пан Андріяш був п’яним, і йому здалося, що кіт хоче напасти на голубів. Коли племінниця чоловіка, яка була з ним, спробувала зігнати кота, він подряпав їй палець. Після цього Андріяш схопив тварину за хвіст і почав бити об асфальт і сходи, а потiм викинув у контейнер».

Садиста могли засудити до відбування шести місяців у в’язниці, але врахували, що він розкаявся і покрив витрати на лікування кота. Як зазначила пані Ломот, кіт iз липня по жовтень був у ветклініці, але вижив, його взяла до себе одеська сім’я. Випадок змінив життя і обвинуваченого.

«Раніше Андріяш постійно пив, а після цього вчинку, перебуваючи на підписці про невиїзд, закодувався, підібрав двох бездомних котів, забрав додому, почав опікуватися», — підсумовує пані Ірина.

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути