chrome firefox opera safari iexplorer

Торік в Україні видали півтори книги на людину

12 вересня 2013 о 17:53

За минулий рік в Україні видали 1,4 книги на людину. Про це повідомив 12 вересня на офіційному відкритті ХХ Форуму видавців у Львові заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Анатолій Мураховський.

Він наголосив, що цей показник в Україні надалі будуть нарощувати.

Водночас Надзвичайний і Повноважний посол Польщі в Україні Генрик Літвін нагадав, що за роки незалежності України було видано понад 400 польських книг.

«Але є дуже багато одночасно польських і українських книг. Наприклад, наукові збірники, що містять статті і польською, і українською... На цьогорічному Форумі заплановано 67 заходів, організованих польською стороною. До їх організації долучились Інститут польської книги та Польський інститут у Києві. Останній цього року святкує 15 років діяльності в Україні», – сказав Генрик Літвін.

Надзвичайний і Повноважний посол України у Польщі Маркіян Мальський сказав з нагоди відкриття Форуму: «Львів був і залишається духовною столицею України, джерелом духовної наснаги».

Також Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Трой Лулашник розповів, що на цьогорічному Форумі буде презентовано декілька канадських книжок, зокрема книжки для дітей.

Як повідомлялося, 11 вересня увечері у Львові відбулася урочиста академія з нагоди відкриття ХХ Форуму видавців. На урочистості до Львова з’їхались польські та українські дипломати, а також письменники та поети з різних країн світу.

Цього року організатори склали масштабну програму ХХ Форуму видавців у Львові. Зокрема, своєрідним неофіційним стартом форуму стала лекція Зиґмунта Баумана, всесвітньо відомого соціолога та філософа, під назвою «Невелике доповнення до довгої історії соціальної історії часу».

Цього року країною-гостем Форуму видавців стала Польща.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури