chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні вперше засудили лікаря за розголошення iнформацiї

24 січня 2013 о 12:10

Ідеться про рішення Центрального райсуду Сімферополя, який повністю задовольнив позов Кримського фонду «Наша надія» і безпосередньо потерпілу сторону — сімферопольчанку та її 9–річного сина–школяра.

Судова інстанція позбавила лікарку права займатись медичною практикою і оштрафувала на 1,7 тис. грн.

«Ми сподіваємось, — заявила в коментарі «Аргументам тижня — Крим» голова фонду Олена Березіна, — що після цього рішення суду в суспільстві будуть лояльніше ставитися до дітей з обмеженими фізичними можливостями, а інші подібні судові розгляди закінчуватимуться на користь постраждалої сторони. Медичні працівники повинні тримати язик за зубами».

Цікаво, що мотивація у тепер уже колишнього медпрацівника Сімферопольського дитбудинку «Ялиночка» теж, так би мовити, — на рівні материнського інстинкту.

Виявляється, її донька навчалась в одному класі й навіть сиділа за однією партою з ВІЛ–інфікованим. Довідавшись про недугу хлопчини, жінка нічого іншого не вигадала, як ошелешити цією новиною батьків однокласників доньки. Ті «завелись» по–дорослому і перетворили життя дитини на суцільну муку: його всіляко ігнорували однокласники, а вчителі на уроках ставили двійки тощо. Врешті–решт батьки домоглися свого — зацьковану ними дитину перевели до іншої, віддаленої, школи.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути