chrome firefox opera safari iexplorer

Більше 200 млн грн, зібраних на Дитячу лікарню майбутнього, вже витратили

21 травня 2012 о 20:53

З 262 млн. гривень, зібраних в 2008 році, на рахунках Дитячої лікарні майбутнього залишилося близько 60 млн. Про це пише ZIK з посиланням на ТСН.

За інформацією видання, більш як 100 млн з’їла інфляція. 75 мільйонів гривень за шість років пішло на зарплати працівникам, промоакції, брошури, диски, проект лікарні.

«У мене зарплата – 13 тисяч гривень. Я можу надати офіційну довідку. Скільки йде у місяць на утримання фонду? Менш як 100 тисяч гривень», – розповів голова правління благодійного фонду Дитяча лікарня майбутнього Олександр Максимчук.

«Об’єкт державний, але за всі роки існування цього проекту ні копійки з бюджету витрачено на цей проект не було. Ми вважаємо, що фонд виконав усі свої зобов’язання, які він брав перед державою», – стверджує Максимчук.

Разом з тим із залишками грошей на рахунку фонд розлучатися не хоче. Максимчук проти того, щоб віддати залишки на благодійних рахунках, наприклад, на іншу лікарню, або хворим дітям персонально.

У фонді заявили, що готові допомогти державі завершити будівництво, але не віддати зібрані гроші.

Нагадаємо, в 2009 році «Лікарню майбутнього» почали будувати за ініціативою тодішньої першої леді Катерини Ющенко. Кошти на реалізацію проекту збирали через масштабний телемарафон усією країною.

Станом на 1 жовтня 2011 року на рахунках фонду в Укрексімбанку було 72,206 млн гривень від 147,201 млн грн, які надійшли на рахунки фонду з початку кампанії зі збору грошей.

У листопаді минулого року стало відомо, що держава не буде добудовувати цю лікарню, після чого лідер Комуністичної партії Петро Симоненко закликав провести трибунал над екс-президентом Віктором Ющенком за організацію афери навколо «Лікарні майбутнього».

Розділи: Суспільство