chrome firefox opera safari iexplorer

У Дніпропетровську УПЦ МП дозволили переробити лікарню на церкву

17 листопада 2012 о 10:14

Релігійна громада Свято-Успенської парафії Української православної церкви (Московського патріархату) отримала дозвіл на користування будівлею колишньої 10-ї міської лікарні.

Таке рішення 16 листопада ухвалив виконком міської ради, повідомляє Радіо Свобода.

У рішенні йдеться про «дозвіл на проектування і реставрацію будівлі».

Майновий комплекс площею понад три тисячі квадратних метрів у центрі Дніпропетровська влада передала церкві як пожертву.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я міськради, 10-а лікарня потрапила до списку медичних закладів, які підлягають закриттю, через свій незадовільний стан.

Лікарню, яка обслуговувала жителів Жовтневого району Дніпропетровська, закрили, посилаючись на «оптимізацію в медичній галузі». Заклад ліквідували разом зі стаціонаром на 100 терапевтичних ліжок.

Споруду, де перебувала лікарня, заклали як храм у 1839 році, однак за радянських часів було ухвалене рішення ліквідувати дзвіницю, маківки, і будівлю суттєво перебудували й пристоссували під суспільні потреби.

В останні два роки УПЦ (МП) зі скандалами вже стала власником двох суспільно важливих будівель у Дніпропетровську: інтернату для дітей із особливими потребами і Органного залу.

Розділи: Суспільство