chrome firefox opera safari iexplorer

Із 1530-річчям Київ привітали тринадцять міст-побратимів

28 травня 2012 о 10:57

Офіційні делегації із тринадцяти міст-побратимів та міст-партнерів прибули до української столиці аби долучитися до святкування 1530-річчя Києва.

Як повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації, 26 травня на території національного заповідника «Софія Київська» відбувся дипломатичний прийом за участі голови КМДА Олександра Попова та заступника Київського міського голови – секретаря Київради Галини Гереги.

«Ми раді вітати вас в адміністративному і водночас духовному серці країни – її столиці Києві. У Києва велика історія і впевнені перспективи розвитку. Мені приємно, що з кожним з ваших міст Київ пов’язує тривала і міцна дружба. А День народження за традицією необхідно святкувати з друзями. Ми підготували дуже цікаву і насичену програму до Дня міста, не підвела і погода, адже саме навесні Київ найкрасивіший, а тому я сподіваюся, що у вас залишаться приємні враження від цього візиту», – сказав вітаючи делегатів міст-побратимів О.Попов.

Голова КМДА запросив усіх гостей прийому відвідати ще одну святкову подію – гранд-концертом визнаних зірок світової класичної музики із грандіозним 3D-шоу «Нове обличчя древньої столиці» в рамках мистецького проекту «Київ славний, величавий – 1530!», що був запланований на 20:00 на Софіївській площі.

Особисто привітати киян зі святом прибули мер Таллінна (Естонія) Едгар Савісаар та очільник Тампере (Фінляндія) Тімо Ніємінен. До речі, саме Тампере стало першим містом-побратимом Києва. Договір про співпрацю було підписано ще у 1954 році.

 

«Ми дуже раді, що в цей особливий для нас день разом з нами святкують наші друзі з інших країн. Київ надзвичайно цінує відносини з містами-побратимами і містами-партнерами. Ми дуже сподіваємось, що з часом наша співпраця буде поглиблюватись і розвиватись» – вітаючи гостей зазначила Г.Герега.

В КМДА нагадують, що про свій намір відвідати Київ під час проведення Євро-2012 заявили мери 5 європейських міст. Насолодитися київськими краєвидами та футбольним дійством вже за кілька тижнів прибудуть очільники Тулузи, Лейпцигу, Москви, Тбілісі та Відня.

Джерело: УНІАН Київ
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути