chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві вимагають заборонити куріння у кав'ярнях і ресторанах

10 травня 2012 о 14:10

Символічний рахунок владі виставили столичні офіціанти, бармени та ресторатори. Вони наголошують - близько 30 тисяч їхніх колег працюють у задимлених місцях, через що мають проблеми зі здоров'ям. До того ж, дві третини відвідувачів закладів харчування є жертвами пасивного куріння.

Своєю акцією київські офіцанти хочуть привернути увагу суспільства та народних депутатів до законопроекту № 9474. У ньому йдеться про цілковиту заборону куріння у кав'ярнях і ресторанах. Крім того, передбачено збільшення штрафів власникам закладів від тисячі до 10 тисяч гривень, залежно від кількості порушень. Проект ухвалила у першому читанні Верховна Рада ще у березні.

Активісти сподіваються, що до 31 травня — Всесвітнього дня без тютюну - зміни ухвалять в цілому. Всеукраїнський рух «Україна без тютюну» вже підтримали десятки ресторанів та кав'ярень. Маніфест за бездимне повітря підписало близько 300 українців.

Олександр Савоста, заступник голови правління Київської асоціації офіціантів: "Работал в ресторанах, где курят и честно сказать — я думал, что буду умирать каждую ночь. Вставал и кашлял. Мне очень приятно, что есть много людей, которые поддерживают нас".

Олена Дуб, координатор проекту «Київ без тютюну»: "Власники далеко не всі, згідно з нашого спілкування, бояться цього, що можна забороняти куріння. Дуже багато хто підтримує, і навіть не треба було пояснювати довго проблему цю, що це за збір підписів. Більшітсь казали - так, ми чули, давайте нам листа емейлом ми роздрукуємо і передамо".   

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути