chrome firefox opera safari iexplorer

У центрі Києва розгромили виставку, присвячену «нетрадиційним» сім'ям

21 травня 2012 о 12:23

9 травня двоє невідомих розгромили виставку «Своя кімната», присвячену повсякденності українських ЛГБТ (лесбіянки, геї, бісексуали, трансгендери) і квір-родин.

Як повідомляють організатори виставки, напад стався близько 14.00 за день до офіційного закриття виставки, котра проходила безконфліктно з дня відкриття 3 травня.

«Двоє молодих чоловіків увійшли в галерею разом з іншими відвідувачами, почекали, поки ті підуть, а потім раптово почали шкрябати роботи заточеними виделками і зривати їх зі стін. Охоронець, що чергував у галереї, спробував затримати нападників, проте їм вдалося втекти», йдеться в повідомленні.

За фактом нападу ведеться міліцейське розслідування. Встановлена біля входу в галерею камера відеоспостереження зафіксувала нападників.

«Це не перший випадок нападу на Центр візуальної культури на ґрунті відкритої гомофобії. 20 листопада 2010 року невідомі у масках атакували учасниць та учасників заходу, присвяченого Дню пам'яті трансгендерних людей, які стали жертвами насильства», — йдеться в повідомленні.

Як відомо, 20 травня у Києві мав пройти гей-парад, однак він так і не відбувся. Невідомі побили оргназіторів прайду, а учасники події так і не вийшли на вулиці, боячись фізичної розправи.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути