chrome firefox opera safari iexplorer

Українські стадіони Євро увіковічнили у марках

29 травня 2012 о 15:12

Українські міста-господарі європейського футбольного чемпіонату та спортивні арени Євро-2012 увіковічено у поштових марках. Учора одразу в чотирьох містах країни, які, власне, і будуть приймати чемпіонат, пройшла церемонія їх урочистого спецпогашення.

Дві зчіпки із чотирьох марок із зображенням видів Львова, Донецька, Харкова і Києва та їхніх футбольних стадіонів тепер — у вільному продажу, пише Голос України.

Номінальна вартість кожної марки — 4 грн. 80 копійок. 

За цією ж ціною, принаймні учора, їх продавали у відділеннях «Укрпошти». Охочих придбати цю, до речі, офіційно ліцензовану продукцію УЄФА Євро-2012 виявилося чимало. Філателісти від самого ранку вишиковувались у черги.

Поспішали, адже тираж кожної зчіпки становить лише 200 тисяч примірників.

У столиці церемонія спецпогашення марок відбувалася в центральному Київському відділенні поштового зв’язку № 1. Гендиректор «Укрпошти» Оксана Плотнікова цей день назвала великим святом:

— Задовго до сьогоднішнього дня мені часто телефонували філателісти і питали: «Невже не буде випущено марок до Євро?» Тоді я пообіцяла, що буде створено цілий блок. І ми це зробили. Цими марками Україна показує не тільки красу своїх міст, а й демонструє світу свою гостинність.

А от Микола Малюга, заступник начальника головного управління КМДА з питань підготовки та проведення Євро-2012, підмітив: завдяки цим маркам футбольний чемпіонат, ще не розпочавшися, вже увійшов в історію.

І поки чиновники гасили спеціально створеним штемпелем «першого дня» нововипущені марки, прості філателісти прискіпливо розглядали ці нові «експонати».

Киянинові Андрію Леонтійовичу, філателісту зі стажем (колекцію збирає ще з 1965 року), марки сподобалися. Гарні, каже, а головне, що цього разу ще й по кишені: «Зараз їх хоча б по номіналу продають, а не так, як було одного разу: марка коштувала 65 гривень, а за неї по 360 грн. правили...»

Розділи: Суспільство