chrome firefox opera safari iexplorer

Українці платитимуть меншу комісію за зняття грошей з «чужих» банкоматів

25 травня 2012 о 16:39

У червні будуть зменшені комісії, які доводиться платити власникам пластика за зняття грошей у «чужому» банкоматі.

Справа в тому, що з 1 червня MasterCard впроваджує в Україні нову лінійку продуктів Debit MasterCard, за якою така комісія складе всього 2 грн. З середини червня розміри міжбанківського платежу готується знизити і VISA — до 0,5% відсуми, що знімається + 2 грн.

«Платіжна карта Debit MasterCard дозволить банкам надавати клієнтам послуги банкоматів безкоштовно. Після її впровадження в Польщі обсяги зняття готівки в АТМ за два роки впали вдвічі, а обсяги розрахунків платіжними картами через POS-термінали зросли втричі», — розповів виданню Коментарі генеральний менеджер MasterCard Europe в Україні, Польщі, Румунії, Болгарії, Молдові й на Балканах Павло Ріхлінскі.

Коли власники пластику можуть знімати готівку без комісій не тільки в банкоматах свого, але і чужих банків, вони не поспішають знімати відразу всю суму. У результаті частка безготівкових платежів починає зростати.

Нагадаємо, в березні повідомлялося, що Швеція може повністю відмовитися від готівки, ставши першою країною виключно з електронним способом оплати.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути