chrome firefox opera safari iexplorer

Черкаські чиновники відправилися шанувати російську культуру в Америку

20 червня 2012 о 13:07

Днями на чолі з Головою Черкаської обласної адміністрації Сергієм Тулубом у Нью-Йорк вилетіла делегація у складі майже 60 осіб. Окрім Голови ОДА, до складу делегації увійшли начальник управління культури Черкаської ОДА, перший заступник начальника Головного управління інвестиційно-інноваційної політики, підприємництва та зовнішніх зносин Черкаської ОДА, посадові особи місцевого самоврядування, представники місцевих органів виконавчої влади, депутатського корпусу, ділових та наукових кіл, Черкаський народний хор, учасники творчих колективів, художники та митці Черкащини.

На прес-конференції перед відльотом Сергій Тулуб і не зміг чітко сказати журналістам як називається фестиваль і що там відбувається, але ні для кого не є таємницею, що мова йде про відомий щорічний фестиваль російської культури «Наше наследие», який в десятий раз відбувається в Нью-Йорку за організації Російсько-Американського Фонду та мера міста.

До речі, президент Фонду М.Ковальова заявила, що «Фестиваль, традиционно проходящий в июне, превратился в важнейшее событие для американцев, интересующихся русской культурой, и русскоговорящей общины Нью-Йорка». За її словами «русскоязычные жители играют неотъемлемую роль в культурной, экономической и социальной жизни Нью-Йорка, и фестиваль «помогает им сохранить свое наследие, культуру и язык».

Коментуючи участь у даному заході офіційної делегації від Черкаської області, Віце-спікер Парламенту Микола Томенко зазначив, що «зараз ми не підіймаємо тему фінансового забезпечення поїздки такої групи у США, але важко собі уявити яку місію виконуватимуть 60 чиновників та митців з Черкащини на фестивалі, який об’єднує російськомовних усього світу та на якому пропагується російська культура».

Як відомо, програмою (повний текст якої можна знайти на сайті Російсько-Американського Фонду) 10-ого щорічного фестивалю «Наше наследие», зокрема, передбачається ціла низка виставок та розважальних заходів. Серед яких: виставка «Великі очікування: дар американських художників Єврейській автономній області в СРСР», інтерактивна п'єса про минуле та сьогодення іммігрантів з Росії «Дорога», фотовиставка «Євреї царської Росії», документальний фільм про перше російське комерційне підприємство в Новому Світі «Російська Америка», концерт російськомовної зірки нью-йоркських кабаре, виступи знаменитої співачки Анни Резнікової, всесвітньовідомого російського тенора Євгена Шаповала, свято Бухарсько-Єврейської общини Квінса, концерти місцевих зірок, виступ кращих дитячих колективів тощо.

Розділи: Суспільство