chrome firefox opera safari iexplorer

Для туристів Євро-2012 видали спецпутівник по Дніпру

06 червня 2012 о 15:13

Для забезпечення максимально комфортної та безпечної подорожі Дніпром як гостей ЄВРО-2012, так і українських туристів, державною установою «Держгідрографія», що входить до сфери управління Мінінфраструктури, розроблено та видано путівник «Річка Дніпро чекає на Вас».

Про це повідомив директор Департаменту державної політики у галузі морського та річкового транспорту Мінінфраструктури Володимир Севрюков, передає УНН.

Путівник містить детальну карту річки (масштаб 1:450000) з позначенням усіх відстаней від гирла Дніпра аж до гирла річки Сула.

Відображено і схематичний поздовжній профіль каскаду Дніпровських водосховищ, де можна знайти інформацію про їх протяжність, про відстань від гирла до водосховища, а також дані про нормативний підпірний рівень та рівень навігаційного спрацювання кожного водосховища, тощо.

Крім того, як відзначив Володимир Севрюков, у путівнику розміщено усі контактні дані, необхідні для організації операцій з рятування на воді, для вирішення питань шлюзування тощо.

«Найголовніше, тут ми даємо повну картину, де може забункеруватися людина, де може зупинитися на причалі, в яхт-клубі, про послуги, які можна отримати, та іншу інформацію, необхідну для якісного судноплавства», – сказав він.

Так, у путівнику розміщено всю необхідну контактну інформацію про підприємства та служби, що надають навігаційні послуги на річці – Річкову інформаційну службу, ДП «Укрводшлях», ДУ «Держгідрографія», Інспекцію судноплавного та портового нагляду, Морське агентство «Інфлот».

Міститься інформація і про судноплавні шлюзи на Дніпрі, річкові порти.

Путівник також надає інформацію про всі канали та частоти для встановлення та підтримання радіозв’язку з Річковою інформаційною службою, диспетчерськими пунктами, шлюзами.

Тут можна знайти і контактні дані яхт-клубів. Скориставшись путівником судноводії також зможуть отримати інформацію про станції, де можна заправити своє маломірне судно.

Задля зручності користувачів інформація у путівнику викладена двома мовами – українською та англійською.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути