chrome firefox opera safari iexplorer

«Перший референдум киян» — це лохотрон Попова?

19 червня 2012 о 14:34

На думку Заступника Голови Верховної Ради України Миколи Томенка, в Києві здійснюється потужна рекламна кампанія так званого «народного» київського референдуму, яка проводиться невідомо на які гроші і називається «Перший референдум киян».

Про це Віце-спікер сказав сьогодні під час брифінгу у парламенті, повідомляє його прес-служба.

Він наголосив, що проект «Першого референдуму киян» — це доволі масштабний проект, який коштує кілька десятків мільйонів гривень, а тому виникає логічне запитання: хто платить за всі ці сітілайти, поліграфічну продукцію, рекламу на телебаченні та радіо, численні матеріали у друкованих ЗМІ, а також за роботу агітаторів, молоді, яка збирає підписи за референдум тощо.

«Цілком логічне питання: хто заплатив кілька десятків мільйонів гривень за те, щоби провести референдум імені Олександра Попова, якщо сама влада на чолі із очільником КМДА постійно підкреслює, що вона до цього не причетна», — зазначив М.Томенко.

На думку політика, складається враження, що влада придумала «Перший референдум киян» для того, щоби аргументовано довести, що «Олександр Попов – це не друг Л.Черновецького і його команди, а вся молода команда, яка погоджена Партією регіонів і йде у Верховну Раду від міста Києва, – це не ті корупціонери, про яких заявляв О.Попов, а ті чиновники, які працюють разом з ним, – це не колишня команда Л.Черновецького».

Саме таке враження складається після перегляду брошури, надрукованої мільйонним накладом для інформування киян в необхідності та важливості проведення референдуму від О.Попова. «Очевидно, цей документ (брошура) писався без Олександра Попова, оскільки в ньому йдеться про злочинну попередню владу, яка все розікрала. Натомість він, як відомо, з нею сьогодні спокійно співпрацює», — додав М.Томенко.

Щодо змісту запитань, які виносяться на референдум, то, за словами Миколи Томенка, більшість з них можна вирішити без проведення такого фінансово затратного дійства.

«Я тут не аналізую детально зміст запитань. Вони виглядають смішно, бо люди прекрасно розуміють, що вкласти кілька десятків мільйонів гривень, щоби запитати: чи хочете ви, щоб у вас були більші пенсії, а у вчителів – більші зарплати – це знущання. Краще зараз створіть нормальні умови для життя, а не на референдум виносьте такі питання», — наголосив М.Томенко.

«Ще одне питання – пропозиція затвердити проект генплану міста, якого ніхто не бачив і до участі в обговоренні якого фактично не запросили ні представників громади, ні фахівців, теж виглядає неадекватним», — зазначив Віце-спікер. «Так само, як і прагнення створити муніципальну міліцію, яке за сьогоднішніх умов є в принципі не реальним фінансово», — зауважив він.

«Це зневага для Києва, дискредитація самої ідеї референдуму і використання адмінресурсу для підготовки до виборів», — підсумував Микола Томенко.

«Для нас як для опозиції надзвичайно важливо, щоб державні службовці у місті Києві виконували свої зобов’язання, а не займалися отаким «лохотроном», — додав він.

Микола Томенко також зауважив, що опозиція стурбована тим, що досі Верховна Рада не розглядає питання дати виборів Київського міського голови. «Ми будемо вимагати, щоби Верховна Рада визначила дату проведення виборів, щоби кияни могли обрати нарешті міського голову, а не читати в проплачених матеріалах, що у них мер уже є, тільки його чомусь призначив Президент», — додав він.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути