chrome firefox opera safari iexplorer

Столичні велосипедисти проти будівництва велодоріжки на Трухановому

25 червня 2012 о 13:22

Київська асоціація велосипедистів виступила проти будівництва велодоріжки на Трухановому острові.

На думку столичних любителів байків, велодоріжка у цій рекреаційній зоні – не лише зайве витрачання бюджетних коштів, а й перешкода для велосипедистів, оскільки саме в цьому місці вона змушуватиме їх порушувати правила дорожнього руху.

«На Трухановому традиційно їздить дуже багато велосипедистів, і однієї велодоріжки навіть шириною 4 метри для них буде недостатньо. По-друге, велодоріжкою будуть рухатися пішоходи, адже на острові немає пішохідного тротуару, тож, згідно з ПДР, пішоходи муситимуть іти по велодоріжці. В обох випадках велосипедисти будуть виїжджати на дорогу – і відповідно, порушувати ПДР. Якщо при цьому станеться аварія, то велосипедиста автоматично визнають винним: адже він не їхав по велодоріжці. Навіть якщо нею неможливо було проїхати», – пояснила координатор Асоціації велосипедистів Києва Ірина Бондаренко.

У Європі на таких ділянках, як Труханів острів, усі учасники руху пересуваються разом. Це досвід кількох десятиліть проектування велоінфраструктури й такі велосипедно-пішохідні зони – одні з найприємніших місць для прогулянок та велопоїздок.

«Будівництво велодоріжки в умовах, де вона не потрібна і навіть шкідлива – це нераціональне використання коштів міського бюджету і криміналізація велосипедистів», – додала пані Бондаренко.

Велосипедисти вимагають від авторів цього «вело проекту» дослухатися до їхніх вимог і зробити веломаршрут зручним, безпечним і комфортним: встановити ліхтарі уздовж маршруту та забезпечити реальне обмеження швидкості автомобілів до встановленого ліміту 20 км/год. До того ж, асфальт на маршруті уже був відремонтований перед приїздом шведів до кемпінгу на острів.

Нагадаємо, проектування п’яти веломаршрутів у Києві провадить фірма «Білтек», яка виграла тендер улітку 2011.

Замовником проектних робіт по веломаршрутах є КП «Київдорсервіс». Проектні роботи розпочаті у травні 2012.

Підготувала Майя Заховайко, «Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути