chrome firefox opera safari iexplorer

Скандальний кемпінг на Трухановому трохи підмарафетили. ФОТО

08 червня 2012 о 12:47

З 20 тисяч шведських уболівальників, які приїдуть у Київ на матчі Євро-2012, п'ять тисяч осіб будуть жити у фан-кемпінгу на Трухановому острові.

Про це повідомив посол Швеції в Україні Стефан Гуллгрен у ході огляду фан-кемпінгу на Трухановому острові в Києві в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

«Мені важливо, щоб для шведських уболівальників були створені найкращі умови на цьому чемпіонаті, тому що це унікальний момент, коли в Києві буде майже 20 тисяч шведів наступного тижня», — сказав він.

«Це перший раз в історії, коли стільки шведів приїдуть у Київ... З 10 по 20 червня на Трухановому острові будуть жити близько 5 тисяч шведських уболівальників», — додав посол.

Дипломат висловив задоволення станом кемпінгу, відзначивши, що за час, що залишився, до приїзду шведів повинні бути влагоджені деякі питання, зокрема, підвищення тиску системи водопостачання.

Посол висловив сподівання на те, що буде сонячна й тепла погода, а також що шведські вболівальники будуть мирно уживатися в Києві з фанами з інших країн.

«У нас хуліганів небагато», — відзначив він.

Він також повідомив, що ніхто з керівництва Швеції не має наміру відвідати матчі Євро-2012 в Україні.

Шведська збірна проведе в Києві три матчі: 11 червня – з Україною, 15 – з Англією й 19 – із Францією.

Як відомо, за два дні до приїзду фанів кемпінг виявився зовсім неготовим прийняти поселенців.

6 та 7 червня у євро кемпінгу поспіхом монтували душові, заливали бетон, добудовували медчастину, яка мала працювати ще за кілька днів до відкриття.

7 червня ввечері біля душових залили свіженький бетон, так, що на ньому можна було писати. Цим скористалися жартівники і написали Welcome перед грубо збитою халабудою душових.

Однак, незважаючи на це, станом на ранок 8 червня з 6,5 тисячі місць для буболівальників, викупили трохи більше 3 тисяч броней. Крім того, шведська сторона вирішила самостійно забезпечити своїх уболівальників харчуванням, розвагами, наметами та охороною.