chrome firefox opera safari iexplorer

На столичному Трухановому острові щороку відбуватиметься українсько-шведський фестиваль

25 вересня 2012 о 13:12

Спільний українсько-шведський рок- та екстрим-фестиваль «Рок Січ» відтепер відбуватиметься на Трухановому острові в Києві щороку. З ініціативою започаткувати цю традицію виступив відомий український музикант і громадський діяч Олег Скрипка. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

Фестиваль відбуватиметься під особистим патронатом голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова. Проект було презентовано в рамках двостороннього форуму Києва та Стокгольма.

«Після завершення ЄВРО-2012 ми вирішили не закривати кемпінг на Трухановому острові. Переконаний, що шведські вболівальники ще не раз повернуться до Києва. Якщо не заради футболу, то заради музики, екстриму та приємних вражень», – зазначив О.Попов.

За задумом організаторів, фестиваль має органічно поєднати українську та шведську культури. Він налічуватиме одразу сім майданчиків, у тому числі – дві сцени збудовані безпосередньо на Дніпрі у вигляді козацьких «Чайок».

Окрім виступів відомих українських і шведських рок-команд у рамках фестивалю на Трухановому острові відбудеться міжнародний лицарський турнір, байк-парад і змагання з авто-тюнінгу. Другою локацією фестивалю стане столичний екстрим-парк, що на території парку Дружби народів. Там відбудуться міжнародні змагання з понад 60-ти екстремальних видів спорту «Freegames». Старт фестивалю призначено на травень наступного року. Планується, що його відвідають кілька тисяч туристів зі Швеції. Мешкатимуть шведи, уже за традицією, у наметовому кемпінгу на Трухановому острові.

«Ми запланували дійсно грандіозний проект. Українська та шведська автентика багато в чому споріднені, тож поєднуються дуже органічно та природно. Буде багато якісної музики, захоплюючих розваг і яскравих емоцій. Приємно, що ідею із задоволенням підхопила й шведська сторона. Сьогодні ми підписали відповідний меморандум», – розповів Олександр Коваленко, виконавчий директор громадської організації «Країна мрій».

Зі Стокгольму ідею вже підтримали шведські тур-оператори та асоціація футбольних уболівальників Королівства.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути