chrome firefox opera safari iexplorer

Єврокемпінг на Трухановому розікрали мародери? ФОТО

25 червня 2012 о 12:44

Шведські фани, залишаючи Труханів острів, вирішили залишити намети, в яких жили у Києві, однак за одну ніч табір уболівальників з наметами й майном розікрали невідомі.

Про це пише "Комсомольська правда".

Журналісти видання зустріли на острові лише гори сміття й президента шведського кемпінгу Ола Сйостедта (того, що пив пиво з Азаровим).

Він поскаржився, що їхні речі, які фани хотіли подарувати представникам громадських і державних дитячих організацій, украли невідомі.

«Ми зібрали близько 500 наметів і домовилися із представниками „Плесо“, що організації приїдуть і заберуть це все, щоб передати дітям. А сьогодні ми побачили, що нічого не залишилося, хтось це все розікрав», — не приховуючи розчарування сказав Сйостедт.

Він додав, що шведам нічого не пояснили, сказали тільки, що ця територія не охоронялася.

«Хто це все забрал, я не знаю. Ми хотіли зробити подарунок киянам в знак подяки за прекрасно проведений час, а якісь негідники все украли», — додав швед.

Видання відзначає, що загалом вартість залишеного на острові туристичного реманенту оцінювали у приблизно 50 тисяч доларів, дітям же лишилося кілька наметів та корематів.

«Тут близько 10 наметів, 15 корематів і стільки ж тентів. Це все, що залишилося. 19 червня до нас звернулися шведи із проханням прийняти реманент, що залишилося після них, і поділити між дитячими спортивними організаціями Києва. Ми приїхали в кемпінг у четвер, але представники „Плеса“ нам заявили, що в таборі ще є фани й забирати речі зараз не дуже культурно. А сьогодні (п’ятниця, 22 червня) ми побачили пустир, тут майже нічого не залишилося», — сказав завідуючий кабінетом спорттуризму Київського палацу дітейта юнацтва Олександр Воронков.

Як з'ясувалося, напередодні на острові побували й інші представники «благодійності».

«У четвер вранці частину речей передали дитячим організаціям, ще частину – увечері. Вони приїхали на фургоні із причепом і розбирали речі шведів до першої ночі. Забрали приблизно 150-200 наметів, тенти, коремати», — розповів заступник директора «Плеса» Денис Рудник.

У «Плесо» додали, що керував цим процесом якийсь Олександр Степанович, представник Союзу дитячих організацій Києва.

Однак він телефоном навідріз відмовився назвати кількість зібраних речей, натомість  взявся обвинувачувати всіх навколо, включаючи й журналістів, у брехні й хамстві.

Як запевняють абсолютно всі учасники конфлікту, потрудилися у шведському містечку в ніч із четверга на п'ятницю й мародери. Підпливали навіть на човнах.

Охоронці розвели руками: у них контракт закінчився ще в середу.

«Охоронна фірма останній день працювала за контрактом 20-го числа. Залишилося кілька моїх людей, що охороняли особисто моє барне майно. Але ви думаєте, що 5 людей вистачить на 20 гектар території? Вивозили всі, увесь Київ віз, тяг. Це сміття, офіційно цього немає. Гарне майно вони забрали, а сміття залишили», — розповів Юрій, який категорично відмовився називати прізвище й посада.

Очевидці не для друку розповідають, що першими, хто почав розбирати шведське добро, були охоронці.

Всі фоото — КП

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути