chrome firefox opera safari iexplorer

Територію Харкова хочуть збільшити на 5 тис га

21 червня 2012 о 16:06

Харківська облрада просить Верховну Раду змінити кордони Харкова. Відповідне звернення депутати облради підготували на сьогоднішній сесії, передає кореспондент УНН.

Проект землеустрою розробило Східне державне підприємство геодезії, картографії, кадастру та геоінформатики «Східгеоінформ». Згідно з документом, міська територія збільшиться з 30 до 35 тис. га.

Проект розширення харківських кордонів передбачає включення в територію міста 4,45 тис. га, з них за рахунок земель Харківського району — 3,78 тис. га, земель Дергачівського району — 670 га. У той же час, з реєстру земель Харкова відчужується 52,32 га, з них Харківському району відійде 51,34 га, Дергачівському — 0,978 га.

Згідно з проектом, в межі міста увійде 2,6 тис га Кулиничів, 216 га Пісочинського селищної ради та ряд інших територій. Більше 200 га передають Пісочин, Циркуни, Черкаська Лозова.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути