chrome firefox opera safari iexplorer

Кабмін розширив територію національного парку «Синевир»

14 грудня 2011 о 09:47

Кабінет міністрів Україна своїм розпорядженням №1246 від 12 грудня ц.р. дозволив національному природному парку «Синевир» (Закарпатська обл.) розширити територію на 2304 га за рахунок земель Хустського лісового дослідницького господарства.

Про це йдеться в документі, розміщеному на Урядовому порталі.

Як зазначаться в розпорядженні, уряд надав дозвіл парку «Синевир» на розробку проекту землеустрою з відведення земельної ділянки площею 2304 га (землі лісогосподарського призначення) за рахунок земель державного підприємства «Хустське лісове дослідницьке господарство», розташованого за межами населених пунктів на території Хустського району Закарпатської області, з подальшим наданням її в постійне користування для розширення території парка.

Довідка УНІАН. «Синевир» — національний парк в Україні. Розташований на території Міжгірського і Хустського районів Закарпатської області.

У 1974 році був організований ландшафтний заповідник загальнодержавного значення «Синевирське озеро», а згодом — національний парк «Синевир», який був створений за рішенням уряду України в 1989 році. Його площа – 40 400 га, з них 5807 га відведено під заповідну зону. До складу парку входить і відоме верхове оліготрофне болото Глуханя.

Загальна кількість видів рослин, які зростають на території парку, - 914, із них 40 занесені до Червоної книги України.

Загальна кількість видів тварин, які мешкають на території парка, - 236, із них 22 занесені до Червоної книги України.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути