chrome firefox opera safari iexplorer

У Євпаторії стартував фестиваль вуличного мистецтва

18 червня 2012 о 10:37

Клоуни, танцюристи, фокусники та ходулісти зї’халися до кримської Євпаторії. Там відкрився фестиваль вуличного мистецтва. Більше ніж сотня акторів безкоштовно розважають містян та гостей курорту.

Євпаторія розважається. На два дні символічні ключі від міста передали вуличним акторам. Площі заполонили ходулісти, клоуни та міми.

Головним гостем фестивалю став найвідоміший клоун Європи Джанго Едвардс. За останні 40 років він створив близько чотирьох десятків власних шоу, та понад 100 програм для світових зірок. У Євпаторії Джанго проводить майстер-класи та виступає просто неба для усіх охочих. Каже, для нього клоунада -  не робота, а стиль життя.

Клоуни запевняють, вони не просто розважають публіку, а лікують сміхом. Для цього мистецтва немає кордонів, національностей та віросповідань. Люди сміються, і найчастіше — над собою.

Фестиваль вуличного мистецтва Євпаторія приймає вже вдруге. Цього року в ньому беруть участь понад сотні акторів з України, Росії, Білорусі та Іспанії.

Джерело: 5 канал
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути