chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові оголосили початок другого Майдану

05 червня 2012 о 14:08

Громадська діячка, екс-депутат Львівської обласної ради Лариса Федорів під час мітингу у Львові проти мовного закону 5 червня наголосила, що завтра о 17:00 під стінами ОДА зберуться громадські активісти для того, аби виробити план подальший протестних дій.

«Ідіть додому і розкажіть всім, що сталося», – сказала вона про прийняття у першому читанні сьогодні парламентом мовного законопроекту.

«Можемо вважати, що другий Майдан почався! З днем народження тебе, новий Майдане!» – сказала Лариса Федорів.

Вона наголосила, що треба оприлюднити «список тих манкуртів, які у ВРУ» проголосували в першому читанні за законопроект про засади державної мовної політики, ініціаторами якого є народні депутати від Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов.

«Чи є там голос так званого боголюбителя Петра Писарчука зі Львова?!», – сказала вона.

Додамо, за інформацією, опублікованою у ЗМІ, Петро Писарчук був відсутнім при голосуванні за цей законопроект.

Сьогодні, 5 червня, у Львові під стінами Львівської ОДА близько 1000 осіб протестують проти мовного законопроекту, прийнятого у першому читанні парламентом. Люди скандують «Ганьба», «Слава Україні – Героям слава», «Одна нація, одна батьківщина, одна мова – це Україна». Люди прийшли з партійною символікою ВО «Свободи», «Удару», «Громадянської позиції», УРП, а також з символікою спілки ветеранів.

Люди тримають плакати «Двоязичію в Україні – ні», «Янукович! Ти президент? Ти гарант Конституції? Припини цей сепаратистський двомовний шантаж», «Любіть Україну або забирайтеся геть», «В своїй хаті — своя правда», «Омоскаленню України — ні», «Україна говорить українською», «Банду геть з України».

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути