chrome firefox opera safari iexplorer

Українців без документів на дітей викидають з потягів разом з малюками

24 червня 2012 о 19:44

Провідники потягів готові виганяти з вагонів батьків з малолітніми дітьми, якщо у них немає документів на цих дітей. Відповідне розпорядження нещодавно отримали залізничники від свого керівництва.

Як з'ясували журналісти ТСН, такий випадок мав місце у неділю, 24 червня.

Так, одна з пасажирок їхала потягом Харків — Херсон. Документів на 1,5-річного сина та 3,5-річну доньку у неї не було, через що провідниця прийняла рішення висадити її з вагону на найближчій станції Біла Криниця, яка знаходиться, фактично, серед поля.

При цьому провідниця посилалась на Витяг з правил перевезення пасажирів та багажу, який керівництво роздало лише кілька днів тому і наказало суворо дотримуватись цих правил.

Згідно з цими правилами, батьки повинні мати оригінал свідоцтва про народження дітей, щоб довести родинний зв'язок.

Жінка змушена була зійти не у Херсоні, а на одній із попередніх станцій, до якої за нею приїхав чоловік.

По прибутті потяга до Херсону стало відомо, що це не єдиний випадок. Так, в іншому вагоні жінку з немовлям також хотіли висадити з потяга, але та вперто відмовилась виходити і була змушена їхати всю дорогу у тамбурі з 1-річним малюком на руках.

Не допомогла навіть копія свідоцтва про народження, хоча в касі запевняли, що її буде достатньо.

Варто зазначити, що правила перевезення малолітніх дітей діють з 2008 року, проте досі ними ніхто не користувався, а практично 100% населення взагалі не мають уявлення про необхідність возити із собою документи на дітей, так як ніяка роз'яснювальна робота не велась.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути