chrome firefox opera safari iexplorer

Вік дитини під час поїздки потягом необхідно підтверджувати оригіналом документів

25 червня 2012 о 16:47

Укрзалізниця нагадує пасажирам, які планують подорожі залізничним транспортом із дітьми до 14 років, про обов’язковість наявності оригіналів документів, що підтверджують вік дитини.

Провідник повинен перевірити наявність проїзних документів та інших супровідних, у тому числі і наявність оригіналу документа, який підтверджує вік дитини, найперше при посадці пасажирів у поїзд.

Як повідомляє прес-центр Укрзалізниці, пасажир, який перевозить дитину до 14 років, повинен мати оригінал документа, який підтверджує вік дитини. Про це зазначено у пп. 2.28, 2.29 «Правил перевезнь пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України».

Зокрема, у п. 2.28. зазначено, що «діти до 14 років допускаються до перевезення в пасажирських поїздах тільки в супроводі дорослих», а у п.2.29. сказано, що «пасажир, який перевозить дитину до 14 років, повинен мати оригінал документа, який підтверджує вік дитини, і надавати його особам, які контролюють, під час посадки в поїзд та на шляху прямування».

Правила перевезень неодноразово зазнавали змін, і норма про обов’язковість наявності оригіналу документа для підтвердженн віку дитини була введена з 22 липня 2011 року.

Придбати дитячий квиток дозволяється на підставі копії документа, що підтверджує вік дитини. Діти до 6 років перевозяться безкоштовно, але якщо пасажир перевозить двох і більше дітей, то право безкоштовного проїзду має лише один, а для решти необхідно придбати квитки, на який діє знижка 75% вартості квитка дорослого пасажира.

Провідник повинен перевірити наявність проїзних документів та інших супровідних, у тому числі і наявність оригіналу документа, який підтверджує вік дитини, найперше при посадці пасажирів у поїзд.

У зв’язку із розповсюдженою у ЗМІ інформацією про висаджування пасажирів із дітьми під час поїздки через відсутність оригіналу документа, який підтверджує вік дитини, Укрзалізницею проводиться службове розслідування.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути