chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні пройшов чемпіонат з автозвуку

25 червня 2012 о 12:11

Чемпіонат України з автозвуку влаштували у Луганську. Обирали на ньому — найгучнішу автівку. Власники двадцяти двох автомобілів показували можливості своїх залізних коней — протягом 30 секунд вмикали музичне устаткування на повну гучність.

Михайла Свиткіна прийшли підтримати друзі. У найвідповідальнішу хвилину, під час вимірювання рівня гучності автівки — підтримують герметичність кузова. Так зберігають три четвертих децибела, які впливають на кінцевий результат.

Михайло Свиткін, учасник змагань з автозвуку: "Как будто что-то вибрирует, ты голову положил - и у тебя вся голова вибрирует. Машину я модернизирую в течении года, постоянко меняю компоненты, если все сложить – провода, усилители – денег ушло 200 тысяч".

Змагаються у якості звуку у кількох видах. Усе залежить від кількості переробок в автомобілі, числа саб-вуферів та підсилювачів.

Андрій Волинський, організатор змагань з автозвуку: "Замєри звукового тиску роблять із закритими дверима. Не дуже приємно, якщо 160 децибел чути. За новими правилами, якщо звук перевищує 150 децибел — люди не можуть знаходитись в машині".

Щоби з'ясувати, у якій з машині музика найгучніша — усі водії отримали компакт-диски з однаковим записом. На півхвилини учасники вмикають магнітоли на повну потужність. Прилади вимірюють рівень шуму і виводять показники на екран.

Олег Кузьменко, суддя змагань: "Есть прибор, придумали американцы. Он устанавливается в спеціально обозначенном месте – 30 см от правой стойки и 10 см от торпеды на лобовое стекло. В автомобиле, в котором превышает звуковое давление 170 децибел — может вылететь лобовое стекло".

Переможці змагань з авто-звуку отримали кубки і призи — шумоізоляцію та автомобільні динаміки.

Джерело: 5 канал
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути