chrome firefox opera safari iexplorer

У Буковелі пройшов наймасштабніший байк-фест в Україні

22 серпня 2012 о 10:19

З 11 по 13 серпня 2012 року на території туристичного комплексу Буковель пройшов грандіозний захід — Bukovel Grand Bike Fest 2012.

Ця подія на кілька діб перетворила знаменитий гірськолижний курорт у літнэ свято здорового способу життя і активного сімейного відпочинку.

Цьому сприяло також те, що в Буковелі створили чудовий велопарк — єдиний справді масштабний велопарк в Україні, розповідає фотограф і блогер Олег Григор'єв.

Вело-фестиваль розпочався з параду велолюбителів по території ТК «Буковель» і продовжився сімейним святом CubeDay — «Мама, Тато, я». Всі сім'ї отримали невимовне задоволення від змагання, катаючись прекрасними велодоріжками, серед найкрасивіших вікових сосен і найчистішого гірського повітря.

Молодь перевіряла себе на стійкість, беручи участь у змаганнях з downhill. Траса протяжністю 2.5 кілометра була досить складною, з крутими і звивистими спусками, що надавало ще більше азарту у боротьбі за призові місця.

Стандартна траса даунхілу складається як з природних, так і з штучних перешкод. Маунтінбайк входить до двадцятки найбільш екстремальних видів спорту. Навіть впевнено тримаючись на складних ділянках траси, учасникам не завжди вдається звести небезпеку до мінімуму.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути