chrome firefox opera safari iexplorer

Збірна Італії може відмовитися від участі в Євро-2012 через скандал із договірними матчами

01 червня 2012 о 15:45

Головний тренер збірної Італії з футболу Чезаре Пранделлі, коментуючи скандал з договірними матчами, заявив, що команда готова в будь-який момент знятися з чемпіонату Європи-2012.

«Я не прихильник передчасних і необдуманих жорстких заходів, — сказав Пранделлі. — Мені дуже неприємно говорити про ці речі, а не про футбол. Але якщо буде потрібно, збірна Італії готова знятися з чемпіонату Європи».

Італійські слідчі 28 травня затримали 19 осіб в рамках розслідування справи про організацію договірних футбольних матчів. Серед затриманих виявилися кілька відомих футболістів, у тому числі капітан римської футбольної команди «Лаціо» Стефано Маурі і головний тренер туринського «​​Ювентуса» Антоніо Конте.

Фігурантом справи також є футболіст «Зеніта» Домініко Кріщіто. З цієї причини захисник був виключений із заявки збірної Італії на Євро-2012.

1 червня з'явилася інформація про те, що під підозру потрапив голкіпер збірної Італії Джанлуїджі Буффон.

Розслідування у так званій справі «Кальчоскоммессе», що проводиться прокуратурою Кремони, стосується організації договірних матчів за участю букмекерських контор. Загалом розслідування проводиться щодо майже 150 осіб, які так чи інакше можуть мати стосунок до скандалу.

Слідчі відвідали спортивний центр, в якому збірна Італії проводить підготовку до чемпіонату Європи 2012 року: обшук був проведений у номері, який займає Крішіто.

У прокуратурі вважають, що результати низки матчів сезону-2010/2011 могли бути підтасовані. Йдеться про матчі і у вищому дивізіоні Італії — «Серії А», і у «Серії B».

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути