chrome firefox opera safari iexplorer

У Чернівціях пройде міжнародний поетичний фестиваль

19 липня 2012 о 09:40

З 6 до 9 вересня 2012 року у Чернівцях відбудеться IIІ Міжнародний поетичний фестиваль «MERIDIAN CZERNOWITZ».

Захід присвячений сучасній європейській поезії. Його головною метою є повернення Чернівців на культурну карту Європи, а також розвиток діалогу між сучасними українськими поетами та їх зарубіжними колегами. Про це повідомляють організатори фестивалю.

Програму фестивалю складають поетичні читання, лекції, презентації книг, театральні та музичні перфоманси, відеопоезія, поезія в мультиплікації, електропоезія (поезія з електронною музикою) та багато інших навколопоетичних подій.

Уперше в рамках фестивалю відбудеться відкриття Міжнародної книжкової виставки за участю видавництв з України, Польщі, Австрії, Німеччини та Швейцарії. Також планується низка заходів з нагоди відзначення Дня Йозефа Шмідта – всесвітньовідомого тенора з Чернівців.

Учасниками MERIDIAN CZERNOWITZ є знані та цікаві поети, перекладачі та митці з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Люксембургу, Ліхтенштейну, Ізраїлю, Молдови, Румунії, України, Польщі, Данії, Нідерландів, Великобританії та США.

Перелік учасників тут: http://www.meridiancz.com/category/participants/

Орієнтовна програма фестивалю: http://www.meridiancz.com/pro-festyval-2/prohrama-2012/

Цього року MERIDIAN CZERNOWITZ відбудеться у рамках Подільсько-Буковинського туристичного кластеру і пройде під гаслом «Один фестиваль – три міста: Кам’янець-Подільський, Хотин, Чернівці». Основною «сценою» залишатимуться Чернівці, а до Хотина і Кам’янця-Подільського з читаннями та перфоменсами завітають учасники фестивалю. Їм складуть компанію представники вітчизняних й міжнародних ЗМІ, а також зацікавлена публіка з Чернівців. Для бажаючих відвідати презентації у цих містах буде організовано спеціальні автобуси.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути