chrome firefox opera safari iexplorer

Бездіяльність влади спонукає екологічних злочинців

28 серпня 2012 о 09:03

Бригинець звернувся до Генеральної прокуратури з проханням перевірити діяльність Прокуратури м. Києва, КМДА і Міністерства екології та з’ясувати причини ігнорування ними проблеми вирубування дерев на заповідних зелених територіях Києва.

Зокрема, депутат вимагає притягнення до відповідальності чиновників, що своєю бездіяльністю сприяли вирубуванню зелених насаджень свого часу в Голосіївському заповіднику, нещодавно в Бучанському лісі та безпосередньо на Жуковому острові, де, як повідомили активісти, в дні святкування Незалежності України, знищили 5 га заповідного лісу.

У своєму зверненні до Генпрокурора депутат Київради (БЮТ-Батьківщина) Олександр Бригинець наголосив на тому, що його чисельні звернення щодо знищення, наприклад, Бучанського лісу залишаються без відповіді, що, на його думку, активізує інших потенційних руйнівників заповідних територій столиці.
«Кілька років перед цим ми не чули в Києві про масове знищення зелених зон. На жаль, за останній рік ситуація змінилася і забудовники під прикриттям чиновників, втратили не лише совість, якої у них, певно, не було взагалі, але і страх перед законом», — заявив О. Бригинець.

Депутат наголосив, що не потрібно шукати стрілочників, які особисто знищували дерева, а передусім необхідно покарати відповідальних за збереження зелених зон високопосадовців і в КМДА, і в Мінекології.

Згідно з розподілом повноважень в КМДА охороною заповідних територій займається Головне управління екології та охорони природних ресурсів на чолі з Ягодкою В. С... В Мінекології — між міністром екології та його заступниками питання охорони природних ресурсів, відтворення та охорони земель, охорони та використання територій і об’єктів природно-заповідного фонду, координацією та контролем діяльність Департаменту заповідної справи опікується Вільдман Ігор Лазарович.

«Зрозуміло, що людям з ім’ям та діяльністю яких пов’язано стільки скандалів щодо знищення заповідних території в Києві потрібна депутатська недоторканість, щоб не відповідати за екологічні злочини здійснені в Києві. Тому не дивно, що вони намагаються стати народними депутатами. Але дивно, що в деяких з них вистачило нахабства балотуватися саме в Києві», — зауважив О. Бригинець.

Нагадаємо, у суботу невідомими було зрубано 5 гектарів національного заповідника «Жуків Острів».

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути