chrome firefox opera safari iexplorer

Держкіно виділило 14 млн грн на екранізацію казки «Ох»

06 серпня 2012 о 14:52

Державне агентство України з питань кіно 11-27 липня уклало низку угод на виробництво національних фільмів на загальну суму 25,12 млн грн.

Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найбільшу суму – 14,02 млн грн – отримає ДП «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» за виробництво фільму «Відлуння Оха». Фільм знімається за мотивами української народної казки «Ох».

Також кіностудія ім. Довженка отримає 1,50 млн грн. на фільм «Крапка в кінці роману». Сценарій фільму написав Андрій Курков. Це історія про письменника, який створюючи детективний роман, потрапляє в світ своїх персонажів. Автору доводиться пережити життя головного героя свого твору, доля якого складається не дуже вдало.

ТОВ «Кіностудія «Кінематографіст» отримає 6,64 млн грн на фільм «Пілот і артистка». Головний герой – 10-річний Колька хоче ощасливити свою матір-одиначку – відвезти в теплі краї подалі від залицяльників. У фільмі піднімається проблема різного уявлення про щастя у дітей та дорослих.

ТОВ «Гагарін Медіа» отримає 1,30 млн грн на документальний фільм «Я – Мобер». Це історія про людей, які створюють флешмоби. У картині будуть показані всі етапи: від створення ідеї, через таємні зустрічі моберів, до втілення реального флешмобу в життя.

КП «Кіностудія «Контакт» Національної спілки кінематографістів України отримає 0,98 млн грн. В основу фільму лягла реальна історія. Дії фільму розгортаються в 1944 році на Буковині, коли група радянських солдатів входить на територію румунського села. Місцеве населення зустрічає їх з жахом і страхом за своє життя. Однак поступово обидві сторони, розуміють, що війна закінчилася, і починають брататися і обмінюватися подарунками. Але на місце стоянки радянських солдатів прибуває група «СМЕРШ», яка знайшовши подарунки румунів у російських солдатів, приймає їх за мародерів і розстрілює.

ТОВ «Новаторфільм» отримає 0,42 млн грн. на мультфільм «Дідочок задумав женитися». Історія про те, як домашні тварини радять дідові, як потрібно доглядати за жінкою, щоб їй сподобатися. Але домогтися почуттів від молодої дід не зміг, і його взяла до себе жити баба.

ДП «Українська студія хронікально-документальних фільмів» отримає 0,28 млн грн на фільм «Ательє». 52-хвилинний фільм, побудований на кінохроніці, розповість про перших європейських фотографів та їх чорно-білі знімки.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути