chrome firefox opera safari iexplorer

Херсонщина палає: порушено справу за фактом підпалу

10 серпня 2012 о 09:33

Нагадаємо, що зараз прокуратура Херсонської області порушила кримінальну справу за фактом умисного підпалу лісу на Херсонщині. Про це йдеться на сайті Кабміну.

Прем'єр Микола Азаров висловив упевненість, що правоохоронні органи зроблять все для того, щоб винні у підпалі були покарані. Про це він заявив після засідання оперативного штабу з ліквідації лісової пожежі, яка відбулася на Херсонщині.

«Ми доручили прокуратурі і Міністерству внутрішніх справ розслідувати, чому скарги лісників на незаконний видобуток піску в цьому лісовому масиві органами МВС залишено без уваги», — сказав прем'єр. При цьому він підкреслив, що за результатами перевірки президент доручив зробити жорсткі висновки.

Також глава уряду зазначив, що кожен, хто причетний до такої халатності, понесе суворе покарання. І додав, що правоохоронні органи розглядають версію про навмисний підпал лісу для того, щоб вивезти деревину.

Сама пожежа, за даними МНС, розрослася до півтори тисячі гектарів, в ній постраждали три людини. За даними Кабміну, всі вони госпіталізовані, їх життю ніщо не загрожує.

«У нас є троє потерпілих, їхньому життю зараз нічого не загрожує, вони вже перебувають в лікарні. Вони забезпечені всіма необхідними ліками. При необхідності ми їх доставимо в спеціалізовані центри», — сказав Азаров.

Глава уряду повідомив, що на території оперативного штабу з ліквідації пожежі будуть розгорнуті медичні пункти і вже зараз чергують бригади медичної допомоги. Також буде організовано харчування громадян та охорона території.Також Азаров звернув увагу Секретаря РНБО Андрія Клюєва необхідність організації відпочинку пожежників.

З його слів, всі постраждалі отримають компенсацію.

«Я доручив Голові Херсонської ОДА надати уряду дані про постраждалих від пожежі. Допомога людям, безумовно, буде надана, компенсації будуть виділені», — зазначив Азаров.

При цьому глава уряду підкреслив, що поки ні один населений пункт від пожежі не постраждав, згоріли лише дві ферми.

"Я сказав голові обладміністрації Херсонщини, що нам простіше всі населені пункти, які знаходяться в зоні небезпеки, заново відбудувати, ніж втратити хоча б одне життя. Тому якщо є хоч найменша небезпека — евакуювати людей. Всі витрати ми компенсуємо. Людини не повернеш. Будинки , машини — все це справа наживна ", — зазначив Азаров.

Прем'єр заявив, що пожежа локалізована.

«По контурах пожежі поставлено достатню кількість людей і техніки для того, щоб відсікти пожежу від населених пунктів», — сказав Азаров.

З його слів, площа однієї з пожеж становить понад 800 гектарів, другої понад 400 га. З його слів, зараз всі дії оперативного штабу спрямовані на те, щоб не допустити розповсюдження пожеж.

«Завтра ми повинні повністю ліквідувати пожежу. Завтра вранці почнеться активне гасіння пожежі за допомогою літаків і вертольотів, одночасно зараз працює пожежний потяг і вся необхідна техніка, і ми впевнені, що завтра пожежа буде ліквідована», — сказав Азаров.

При цьому він підкреслив, що безпосереднє керівництво діями з ліквідації пожежі покладено на секретаря РНБО Андрія Клюєва, який перебуватиме на місці події.

Нагадаємо, лісова пожежа спалахнула вдень 9 липня.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути