chrome firefox opera safari iexplorer

На околиці Києва знищено сотню 140-річних дубів

11 серпня 2012 о 09:18

Олександр Бригинець звернувся до Київської міжрайонної екологічної прокуратури та Прокуратури м. Києва з проханням перевірити факт бездіяльності Міністерства екології стосовно масової вирубки дерев у Святошинському лісі та з’ясувати, на яких підставах відбувається незаконне зрізання вікових дерев.

Так депутат Київради (БЮТ-Батьківщина) Олександр Бригинець відреагував на звернення КП «Святошинське лісопаркове господарство» з проханням допомогти в ситуації щодо припинення нищення дерев у Святошинському лісі, повідомляє його прес-служба.

«Мені здається, що у нинішньої влади є план по знищенню історичних пам’яток і зелених зон. Кожного дня ми чуємо про якусь руйнацію чи бачимо, як падають дерева. Звичайно, корінь проблеми – дружні до вдали забудовники, які хочуть будуватися в найкращих місцях: або на місці історичної пам’ятки, або в зеленій зоні. Києву легше було пережити війни, ніж нинішню владу, яка ніби дволикий Янус: бо крім офіційного, гламурного, публічного вона має друге обличчя – забудовника та руйнівника міста», — заявив О. Бригинець.

Депутат розповів, що в 2010 році Гостомельська селищна рада незаконно своїм рішенням надала приватним особам земельні ділянки лісогосподарського призначення, власником яких є київська громада. Київська влада відреагувала на ці рішення суто формально і не вжила відповідних заходів для збереження власності громади.

Наслідком прийняття цих рішень є самовільна вирубка дерев та забудова ділянок. Станом на сьогоднішній день в кварталі № 12 Київського лісництва самовільно зрубано 234 дерева та чагарників. Це переважно дуби, яким понад 140 років.

О. Бригинець нагадав, що відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про деякі питання розпорядження земельними лісовими ділянками» від 10 квітня 2008 р. № 610-р, підписане Прем’єр-міністром України Ю.Тимошенко і ніким не скасоване, землі лісів не могли бути виділені під забудову.

«Тому і роздача приватним особам у 2010 році земельних ділянок Біличанського лісу, і вирубка дерев у Cвятошинському лісі є незаконною. Це означає, що з юридичної точки зору ці землі досі належать громаді», — наголосив О. Бригинець.

Депутат зазначив, що місцеві мешканці та лісничі обурені таким станом подій та звертаються до всіх відповідних інстанцій, адже вирубка вікових дерев відбувається на тих ділянках, які Київрада нещодавно приєднала до Голосіївського природного заповідника. Але поки що ніяких адекватних дій вжито не було.

«Рідна країна»

Розділи: Довкілля

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути