chrome firefox opera safari iexplorer

На Полтавщині з молоддю почнуть більше говорити про культуру толерантності

05 серпня 2012 о 13:24

Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» при підтримці Фінського Фонду Місцевого Співробітництва розпочала на Полтавщині проведення просвітницької кампанії «Молодіжний правовий простір», яка спрямована на привернення уваги громадськості до проблеми подолання агресії, дискримінації, ксенофобії.

Про це 31 липня 2012 року повідомив на прес-конференції в обласному інформаційному агентстві «Новини Полтавщини» голова організації Олександр Чепур.

Просвітницька кампанія проходить в рамках проекту «Молодіжний дебатний центр «Дитяча рада прав людини».

За словами Олександра Чепура, проект спрямований на те, щоб сприяти утвердженню ідеології рівноправ’я як головної цінності демократичного суспільства.

Громадські активісти намагатимуться привернути увагу молодого покоління до загальнолюдських цінностей, особливо що стосується толерантності, показуватимуть їх роль у житті та розвитку особистості і суспільства. Сприяти вихованню моральних цінностей серед молоді почали вже зараз.

В ході прес – конференції були продемонстровані соціальні відеоролики на тему: «Толерантність зробить нас кращими» та «Толерантність очима молоді». Обличчям соціальної реклами, що закликає молодь до відкритості у сприйнятті інших культур та подолання стереотипів, стали волонтери, учні та студенти Полтавщини.

Олександр Чепур наголосив, що перші кроки проекту команда Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» вже зробила. В Полтавському обласному державному педагогічному інституті післядипломної освіти ім. Остроградського пройшли затвердження методичні матеріали, які будуть використовуватись під час заходів та отриманий висновок психологічної експертизи. Методичний посібник теж було презентовано в ході прес – конференції. Кампанія триватиме з початку серпня і до кінця грудня цього року.

Олександр Чепур пояснює своє рішення проводити громадську кампанію прагненням донести до молоді у школах, коледжах, університетах ідею рівності: «Не всі люди народжуються в однакових умовах, але всі вони рівні». Громадські активісти вважають, що для формування культури толерантності дуже важливо надіслати правильний меседж молоді, яка визначатиме майбутнє суспільства.

В усьому світі визнано що нетерпимості, в усіх її проявах у суспільстві, не можна позбутися за допомогою законів та розпоряджень. Ненависть, расизм та ксенофобія ґрунтуються на зневазі до інших культур, релігій, цінностей та побоюванні розділити владу з іншими групами людей. Найкращою зброєю проти зневаги є освіта.

На завершення, голова молодіжної громадської організації «Твій Світ» додав, що ця просвітницька кампанія є важливим кроком у роз’ясненні молоді, що для становлення демократії ми повинні поважати один одного та вітати наші відмінності. До речі, просвітницька програма «Простір толерантності» пройшла апробацію у 2011 – 2012 навчальному році. Для цього було сформовано групу студентів Пирятинської філії ДВНЗ «Європейський університет з 18 осіб, які на весні взяли участь у тренінгу «Студентське життя – простір толерантності».

Здобуті результати підтверджують, що програма сприяє формуванню толерантної поведінки учнів, подоланню впливу стереотипів та упереджень у сфері суспільних взаємин та є дієвим інструментом інформування про основи толерантності, рівноправ'я і поваги до свободи вибору людини.

МГО «Твій світ»

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути