chrome firefox opera safari iexplorer

На Запоріжжі через африканську чуму оголошено карантин

01 серпня 2012 о 11:38

Через захворювання свиней на африканську чуму в Запорізькій області оголошено карантин.

Про це УНН повідомила заступник головного державного інспектора ветеринарної медицини Запорізької області Вікторія Проскура.

До ветеринарної клініки звернувся мешканець селища Комишуватка, у якого на приватному подвір'ї протягом тижня загинули три свині. Згідно з висновком Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України від 31.07.2012 за результатом дослідження патологічного матеріалу №1249 п/12 у пробі від свині віком 8 місяців виявлено ДНК вірусу африканської чуми.

У зв'язку з цим у селищі Комишуватка передбачена утилізація тварин із 115 приватних дворів, орієнтовно 150 свиней.

«Учора накладено карантин на даний населений пункт через захворювання африканської чуми свиней. Створені групи людей, які працюють в умовах карантину, для того щоб не допустити поширення інфекції та швидко лідвідувати захворювання. Насамперед це захворювання є небезпечним для тварин, оскільки захворювання вірусне та під час контакту із хворою твариною швидко поширюється. Для людини це захворювання не є небезпечним. Основною проблемою, з якою людям доведеться мати справу, – це те, що зараз буде заборонена реалізація свинної продукції в тогрових точках і на базарах. Є кілька форм перебігу цього захворювання, від яких залежить, як швидко тварина може загинути. У даному випадку тварини померли на 2-3 день», – запевнила В.Проскура.

За словами експерта, це перший випадок такого захворювання на Україні.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути