chrome firefox opera safari iexplorer

Названо три причини, чому Донецьк став найбагатшим містом

15 серпня 2012 о 09:24

Коментуючи рейтинг видання «Фокус», згідно з яким Донецьк отримав титул найбагатшого міста України, Олександр Бригинець назвав три причини, чому Київ не може бути найбагатшим містом України.

«Київ — це єдине місто, яке віддає до Держбюджету майже половину своїх надходжень.
Якщо інші регіони залишають в своєму бюджеті всі податки, які сплачують приватні особи, а це складає 80-90% бюджету, то Київ половину цих податків, які раніше залишав собі, віддає державі. І при В.Януковичу це було закріплено законодавчо. То як же тут бути найбагатшим?», — зазначає О. Бригинець.

Тому визнання Донецька найбагатшим містом, ніякого подиву не викликає. Більше того, кияни ще можуть подякувати президенту за те, що нас поки залишили на другому місці, адже в Донецькому регіоні ще є Макіївка , Єнакієве, Луганськ. Якщо влада й далі працюватиме в такому ж дусі, то багатство Києва танутиме на очах.

«Я не бачу нічого поганого в тому, що Донецьк — найбагатше місто України, не бачу нічого поганого в тому, якби це були Харків, Одеса, чи Ялта, але в даному випадку процеси, які відбуваються носять не економічний, а політичний характер», — наголосив О. Бригинець.

Другою причиною О. Бригинець назвав посилення впливу донецьких , які прийшли в усі регіони і мають вплив на тендери, держзамовлення тощо, а третьою — знищення місцевого самоврядування в Києві.

Депутат наголосив, що на території Донецька працює 12 місцевих рад: міська та територіальні ради включно, працює повноцінний мер, який обирається донеччанами, а не Президентом. В цих 12 радах працює близько 1000 депутатів, кожен з яких недотримуючи зарплату може впливати на розвиток міста.

«Якби ця пропорція співвідношення депутатів і жителів зберігалася в Києві, то в столиці мало би бути близько 3000 депутатів. А це значить ми б їх бачили кожного дня, адже вони жили б серед нас і ми могли звертатись до них за допомогою. Натомість за Київ відповідає лише 120 депутатів Київради, і киянин може побачити їх хіба що по телевізору під час засідання Київради. Спілкуватися навіть на депутатських прийомах доводиться з помічниками і помічниками помічників. Київ не має і не планує мати повноцінного мера, а той, кому реально передані важелі керування містом — голова КМДА буде працювати не на киян, а на того, хто його призначив – на Президента. Отже, знов таки збагачувати Донецьк», — зауважив О. Бригинець.

Нагадаємо, цього року Донецьк вперше отримав титул найбагатшого міста України. У попередніх рейтингах жодному місту не вдавалося перемогти Київ.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути