chrome firefox opera safari iexplorer

Острозька академія перевидаватиме твори Уласа Самчука

17 серпня 2012 о 14:00

Ярослав та Оксана Соколинки, єдині розпорядники творчої спадщини Уласа Самчука, надали Національному університетові «Острозька академія» ексклюзивне право перевидавати твори прозаїка в Україні.

Для цього вони спеціально відвідали провідний центр духовності та патріотизму, пише Голос України.

— До сторіччя з дня народження Уласа Самчука редакційно-видавничий відділ нашого вузу видав трилогію автора «Волинь», яка набула неабиякої популярності, його спогади і враження про період Другої світової війни у двох частинах під назвою «На білому коні. На коні вороному», — розповідає ректор Національного університету «Острозька академія», Герой України Ігор Пасічник. — А до 105-ї річниці від дня народження видатного письменника побачили світ його твори «Марія», «Віднайдений рай» та «Чого не гоїть огонь». Плануємо видати четвертий том творів прозаїка, літературна спадщина якого надзвичайно багата.

Під час візиту до старовинного Острога родина Соколиків разом із керівництвом вузу обговорили ідею Всеукраїнського конкурсу, який проводитиметься у 2012—2013 навчальному році на тему: «Національний характер в літературній спадщині Уласа Самчука (етнофілологічні, психологічні, історичні, політологічні, етнолінгвістичні аспекти)».

Планують визначити найкращих у таких номінаціях: студентська, аспірантська наукова робота, найкращий учнівський твір, публікація у всеукраїнській та регіональній пресі, публікація у місцевих ЗМІ.

На згадку про перебування в університеті Ігор Пасічник подарував гостям енциклопедичне видання «Острозька академія XVІ-XVІІ ст.» (на знімку), а родина Соколиків — повість «Марія» Уласа Самчука, перекладену англійською мовою доктором Ромою Франко.