chrome firefox opera safari iexplorer

Соцмережу «ВКонтакте» просять закрити у 32 країнах

06 серпня 2012 о 11:53
Активісти російського руху по боротьбі з педофілією «Мисливці за головами» просять керівництво 32 країн обмежити доступ до соціальної мережі «В Контакте».

Своє прохання вони пояснюють тим, що на ресурсі міститься велика кількість порнографії, у тому числі дитячої, пише російська газета «Известия».

«Мисливці за головами» також закликають інші країни обмежити в'їзд засновника «ВКонтакте» Павла Дурова, проти якого зараз в Росії проводиться перевірка.

Заява керівництва «Мисливців за головами» вже розіслана в посольства 32 країн в Росії.

У першу чергу «Мисливці за головами» просять керівництво країн обмежити доступ місцевих користувачів до популярної соцмережі. Наприклад, у тексті свого звернення міністру внутрішніх справ Німеччини Ганс-Петеру Фрідріху борці з педофілією пишуть, що на ресурсі зареєстровано понад 500 тис. громадян цієї країни, з яких понад 16 тис. осіб – діти і підлітки.

«Мисливці за головами» попереджають, що «ВКонтакте» є найбільшим сховищем порнографії, у тому числі дитячої. Таке відео можуть безперешкодно переглядати неповнолітні громадяни. За підрахунками борців з педофілами, «ВКонтакте» зареєстровано більш ніж 11 млн підлітків, їх яких 7,5 млн – з Росії.

Представники «В Контакте» поставилися до ідеї «Мисливців за головами» негативно.

«Ми вже доводили, що активісти руху „Мисливці за головами“ є групою, що закликає суспільство до насильства, заявив „Известиям“ офіційний представник соцмережі Владислав Циплухін. — З цими кримінальними особами ніяких переговорів ми вести не будемо»

За його словами, дитячого порно в їх соцмережі немає і не буде, тому що за цим стежать модератори. «ВКонтакте» також активно співпрацює в цьому питанні з правоохоронними органами.

Нинішня ініціатива «Мисливців за головами» щодо найпопулярнішої російської соцмережі не перша. У липні цього року борці з педофілією написали заяву на ім'я міністра внутрішніх справ Володимира Колокольцева з проханням заблокувати соцмережу до

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути