chrome firefox opera safari iexplorer

У Бориспільському районі замість заказника роблять відстійник?

31 серпня 2012 о 08:51

Влада Бориспільського району планує перетворити найціннішу природну територію району на відстійник і обласне сміттєзвалище. 776 жителів села Головурів виступили проти знищення природи.

Про це «Рідній країні» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України.

«Нам стало відомо, що на Комісії Бориспільського міськвиконкому ба Бориспільської РДА розглядають проект будівництва водовідведення зворотніх стічних вод м. Бориспіль, а саме план скидати їх в урочище «Карань-Глуховщина», яке є унікальним природним куточком, а також знаходиться на дуже близькій відстані від нашого населеного пункту» — йдеться у зверненні жителів Головурова до Мінприроди України та контролюючих органів.

Також між селами Головурів і Вороньків, в урочищі «Бойків яр» розміщене місцеве сміттєзвалище. Районна влада організувала завезення до звалища відходів з усього району. Серед варіантів розвитку подій – створення тут обласного звалища твердих побутових відходів.

Селяни переконані, що наміри керівництва району загрожує здоров’ю всіх жителів Головурова і передусім дітей. Тому висловили категоричний протест проти намірів районної влади. Звернення під листом протесту підписали 776 жителів села.

«Землі Головурівської сільської ради — цє найцінніша природна територія в районі, – розказує заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. –Якщо наміри Бориспільського району, ця надзвичайно цінна природна територія буде втрачена назавжди а життя селян надалі стане нестерпним».

Нещодавно науковці НАН України запропонували створити в околицях Головурова три заказники «Болота Карань та Глуховщина», «Болота Шапчине та Кругле» а також «Луки над р.Павлівка».

Сільська рада і жителі села підтримали ідею заповідання цінних боліт і лісів. Проте, інтригою лишається: чи буде надана така ж згода керівництвом району.

«Рідна країна»

Розділи: Довкілля

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути