chrome firefox opera safari iexplorer

Річку Черемош засипають сміттям

17 червня 2011 о 14:19

У прибережній зоні річки Черемош закопали шість вантажних машин сміття. Ще декілька самоскидів висипали біля русла Черемошу. За інформацією природоохоронців, зокрема, Національного екологічного центру України (НЕЦУ), це відбулося за наказом голови та секретаря сільської ради села Тюдів Косівського району.

Звернення місцевих жителів до контролюючих органів залишилися без належної реакції. Знаючи, що захоронення відходів у річках є грубим порушенням Водного кодексу України (статті 87 та 89) та Закону України «Про відходи» (статті 20 та 21), мешканці звернулися до екологів.

«Як нам вдалося довідатись, сміття планували вивозити на сміттєзвалище, на що попередньо було проведено збір коштів з місцевої громади та виділено кошти з місцевого та районного бюджетів. Але до сміттєзвалища машини не доїхали, натомість вивантажили увесь бруд просто в річку», – повідомляє активістка НЕЦУ Катерина Полянська.

Водночас, починаючи з лютого цього року, невідомі особи вивозять великовантажними самоскидами шутер та каміння з русла Черемошу, вочевидь, готуючи місце для будівництва.

З приводу всіх перелічених порушень, Національний екологічний центр України звернувся до Генеральної прокуратури України.

Майя Заховайко, "Рідна країна "

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути