chrome firefox opera safari iexplorer

Українці незважають на небезпеку та масово їдуть до Єгипту

10 серпня 2012 о 11:36

На сьогодні в Україні попит на тури до Єгипту не знизився. Про це УНН повідомила прес-секретар Асоціації лідерів турбізнесу України Юлія Олійник.

За її словами, туроператори-члени асоціації не відзначають зниження попиту на тури до Єгипту, адже у рекомендаціях українського МЗС немає застережень щодо відвідування курортних міст Шарм-аль-Шейху та Хургади.

Водночас Ю.Олійник відзначила, що МЗС уже не вперше висловлює застереження щодо Єгипу у зв'язку з нестабільною безпековою ситуацією у країні.

На уточнююче запитання, чи можна очікувати зниження попиту на тури до Єгипту у зв'язку з тим, що МЗС висловило застереження щодо відвідування низьки міст, які є екскурсійними центрами Єгипту, Ю.Олійник відповіла, що українські туроператори вже призупинили свої екскурсійні програми до Каїру, Александрії, Луксору тощо. Проте, вона відзначила, що туристи все одно за бажанням відвідують ці міста в рамках екскурсійних програм місцевих туроператорів або самостійно.

Як повідомляв УНН, у зв’язку з погіршенням безпекової ситуації в Єгипті та збільшенням випадків неконтрольованої агресії, Міністерство закордонних справ України рекомендувало громадянам України утриматися від туристичних поїздок до м. Каїр, Александрія, Асуан, Луксор, Таба, а також до міст Порт-Саїд, Суец, Ель-Аріш, Рафіх та регіон Північного Синаю.