chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні пройде фестиваль сучасної драматургії

24 вересня 2012 о 17:00

ІIІ Фестиваль сучасної драматургії «Драма.UA» відбудеться 27-30 вересня 2012 року у Львові. Фестиваль проходитиме під гаслом “Більше драми”. Про це УНН повідомили організатори фестивалю.

У четвер, 27 вересня 2012 року, о 20:00 в Першому українському театрі для дітей і юнацтва (вул. Гнатюка, 11) відбудеться показ вистави-відкриття ІІІ Фестивалю сучасної драматургії «Драма.UA» «Шалена кров» відомих німецьких драматургів Єнса Гільє та Нуркана Ерпулата. Драма отримала значний резонанс у Німеччині й була визнана найкращою німецькою п'єсою 2011 року. Спеціальний гість показу – один з авторів п'єси Єнс Гільє. Постановку здійснив Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки в рамках масштабного проекту Goethe-Institut. Режисер – Алла Рибікова.

Про виставу: звичайний урок німецької літератури на тему «Твори Фрідріха Шиллера». Звичне всім повальне незнання суті предмета – прикмета часу будь-якої звичайної школи у будь-якій країні, – на тлі поведінкової розбещеності учнів, що межує з непристойністю. Рутинний плин заняття порушує несподівана подія: із сумки одного з учнів падає на підлогу бойова зброя. Вчителька виявляється спритнішою, – і зброя потрапляє до її рук, що в кардинально змінює перебіг уроку.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути