chrome firefox opera safari iexplorer

Через тиждень відкриють найкрасивішу станцію столичного метро

17 жовтня 2012 о 11:26

Через тиждень, 25 жовтня, у Києві відкриють нову станцію метро «Іподром». В «Метробуді» її вважають однією з найкрасивіших. Через три дні тут пройде перший пробний потяг, пише «Сегодня».

На підході до «Іподрому» ще щосили йде робота. Але всередині вже покладена майже вся плитка, з'явилися вказівники та вивіски, а на платформі монтують ліфт для інвалідів, і близько 100 робітників щось фарбують, чистять та білять.

«У нас ще багато часу, за тиждень все встигнемо, всі основні роботи виконані, — розповів начальник „Метробуду“ Володимир Петренко. — 20 жовтня поїде перший поїзд, а 25 вже відкриємо. До травня, коли введуть в експлуатацію станцію „Теремки“, поїзд буде курсувати одним шляхом» (тобто висадка і посадка пасажирів на одному і тому ж місці). «Іподром» виглядає дуже дорого через велику кількість мармуру та граніту.

За словами заступника начальника «Метробуду» Леоніда Михайлюка, це буде одна з найкрасивіших станцій у Києві. Через брак грошей відмовилися від величезних панно з ілюстраціями кінних перегонів на стінах. «Зате будуть колони з обробкою з білого мармуру й граніту», — говорить Михайлюк.

Частина однієї зі стін — у склі. «Це бічне скло, що створює при світлі відчуття, що станція значно більша», — додає Петренко. Освітлювати центральну частину станції будуть тільки колони, а платформи — окремі світильники.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути