chrome firefox opera safari iexplorer

Фестивальний сезон у Пирогові завершиться Святом Покрови

09 жовтня 2012 о 09:12

14 жовтня у Національному музеї народної архітектури і побуту у с. Пирогів святкуватимуть Покрову.

Свято розпочнеться об 11-00 зі Святкової літургії в церкві Св. Покрови. Після літургії на експозиції «Карпати» відбудеться відкриття нового інтер'єру хати з с. Сімерки, повідомляє адміністрація музею.

Біля церкви відбудеться традиційний покровський ярмарок народних майстрів, які ознайомлять з святковою атрибутикою, з виставками ікон та виробів з кукурудзи.

Гостей розважатимуть різноманітними конкурсами, виступами кобзарів та лірників, парубоцькими забавами у виконанні «СУМу» та «Пласту», закарпатськими піснями у виконанні народного колективу з с. Сімерки.

Свято «Покрова» — це ще й свято козацької слави. А тому на Співочому полі цілий день вируватиме фестиваль українського традиційного бойового мистецтва. З традиційними козацькими забавами ознайомить Міжнародна федерація «Бойового гопака».

Для бажаючих буде проведено майстер-клас по бігу по розжареному вугіллю та битому склу. А для підняття бойового духу звучатимуть козацькі пісні у виконання народних гуртів з Києва ти Київщини.

Свято відбудеться з 12-00 до 17-00 .

Довідково 

Час роботи музею: з 10.00 до 19.00. Вхід – до 17-00.

Вартість квитків -– 30 грн. Діти до 10 років — 5 грн.

Пенсіонери, учні з 10 років та студенти –- 15 грн.

Проїзд до музею від м. Виставковий центр: на мікроавтобусі 172 (3), тролейбус №11.

За матеріалами адміністрації музею

«Рідна країна»

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути