chrome firefox opera safari iexplorer

Скандальну Владу Прокаєву звільнили з Лаврського заповідника

10 жовтня 2012 о 12:36
Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник звільнив Владу Прокаєву (Литовченко) з посади заступника генерального директора.

Про це на прес-конференції заявив міністр культури Михайло Кулиняк, повідомляють «Українські новини».

«Наскільки я знаю, Влада Володимирівна не протестує щодо свого звільнення з Києво-Печерської Лаври. Вона розуміє, що вона була також збудником щодо нездорової обстановки в Лаврі», — сказав Кулиняк.

При цьому він не виключив, що Прокаєва й далі буде співробітничати із заповідником.

Як відомо, 7 вересня Мінкультури призначило гендиректором Києво-Печерського заповідника Любомира Михайлину.

9 серпня Мінкультури звільнило Вікторію Лісничу з посади гендиректора заповідника у зв'язку із грубими порушеннями трудового законодавства й умов контракту між нею й міністерством.

2 серпня Генеральна прокуратура доручила Міністерству внутрішніх справ перевірити заявуПрокаєвої про те, що вона нібито передала хабар для міністра Кулиняка, щоб отримати посаду заступника гендиректора Києво-Печерського заповідника.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути