chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві — святкування Дня української козачки

27 жовтня 2012 о 09:12

27 жовтня 2012 року о 12-00 на «Мамаєвій Слободі» у Києві (вул. М. Донця,2) вже втретє розпочнеться свято — «День української козачки».

Це свято було започатковане Козацькою спадковою духовною республікою на «Мамаєвій Слободі» у 2010 році і проводиться щорічно в останню суботу жовтня.

«Нам, українцям, треба пам'ятати, що наші жінки були завжди вільними. Українське жіноцтво не тільки зберігало свої права, але навіть розширювало їх, а суспільний устрій в козацькому краї розвивався демократичним шляхом. Українська жінка-козачка володіла значно більшою свободою, ніж будь-де в іншому місті тогочасної Європи», — нагадують організатори свята.

У суботу, 27 жовтня, на майдані «Мамаєвої Слободи» будуть виступати фольклорні колективи, а також відбуватиметься ярмарок народних майстрів.

В казанах варитиметься козацький куліш та гарбузова каша. Охочі зможуть почастуватись наливками, настоянками та варенухою.

Відбудеться також майстер-клас із давніх козацьких забав, ігрищ та танців.

Свою майстерність перед нашими яснолицими дівчатами-козачками та чепурними молодицями продемонструє кращий в Європі кінний козацький каскадерський театр під орудою Наказного отамана Олега Юрчишина.

В рамках святкування, між дівчатами-козачками буде проведено конкурс на найдовшу косу. Дівчина-переможець, в котрої найдовша коса, отримає нагороду – сюрприз від козацького селища «Мамаєва Слобода».

Крім цінного подарунка, дівчину яка переможе в конкурсі на найдовшу косу, буде з почестями провезено на білому коні вулицями козацького селища!

Детальніше — дивіться тут.

«Рідна країна»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути