chrome firefox opera safari iexplorer

В Києві презентують нову "Історію з грифом «Секретно»

03 жовтня 2012 о 11:27

4 жовтня в рамках «Книжкового арсеналу» відбудеться презентація книги історика Володимира В’ятровича «Історії з грифом „Секретно“. Нові сюжети».

Презентація відбудеться в залі № 1 «Книжкового арсеналу» (вул. Лаврська, 10-12) о 15:00.

Нагадаємо, що за першу книгу "Історія з грифом «Секретно» автор отримав премію імені Василя Стуса, а в книгарні «Є» книга увійшла в ТОП-10 книг 2011 року.

Непересічні історії життя простих людей і лідерів підпілля, виклики, які стояли перед солдатами і генералами, фантастичні сюжети обвинувачень, створені звичайними слідчими проти найбільших письменників епохи, — В’ятрович оприлюднює раніше недоступні справи, заведені «органами».

У книзі ви зможете прочитати, як зароджувався один із найвідоміших українських політичних проектів ХХ століття — ОУН, що приховували тихі будні «застою», як разом із СРСР розвалювалася найстрашніша спецслужба світу.

Модератор: головний редактор «Історичної правди» Вахтанг Кіпіані.

Книга «Історія з грифом „Секретно“. Нові сюжети» видана у вересні 2012 року в рамках проекту «Наш формат історії», що є спільною видавничою програмою мистецької агенції «Наш формат», Центру досліджень визвольного руху та видавництва «Часопис».

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути