chrome firefox opera safari iexplorer

До Євробаскету-2015 у Києві з’явиться новий спорткомплекс?

23 листопада 2012 о 10:26

На півдорозі до резиденції М. Азарова планують звести велетенську 6-поверхову «шайбу» — спортивно-розважальний комплекс з дивною назвою «Комплекс по наданню послуг населенню».

Відповідний проект щодо будівництва спортивно-розважального комплексу на перетині Столичного шосе та вул. Академіка Заболотного (поруч з магазином «Домосфера») пройшов попередній розгляд секції містобудування та архітектури архітектурно-будівельної ради. Повідомив її член Олександр Бригинець.

Майданчик комплексу дасть можливість проводити змагання багатьох видів спорту — від баскетболу і міні-футболу до тенісу й боксу. А також проводити різноманітні театральні, концертні в, тому числі циркові вистави. Трансформація залу дозволятиме приймати від 2- х до 19 тис. глядачів під час проведення концертів і близько 16-17 тис. під час спортивних заходів.

Фото bryhynets.com

«Фахівці визнали важливість побудови зазначен ого комплексу особливо на передодні проведення Євробаскет-2015 в Києві. Будівництво цього об’єкту хотілося б розпочати якомога швидше, бо він вирішить проблему відсутності відповідних комплексів у столиці. Але перед тим, як давати добро на його зведення, над проектом потрібно провести серйозну роботу над помилками», — вважає О.Бригинець.

За словами депутата, до проекту були зауваження не стосовно самої споруди, а щодо вирішення проблеми транспортної розв’язки та замалої території для будівництва. На сьогодні це місце і без того транспортно перевантажене, а після будівництва величезного спортивного комплексу та нового мосту через Дніпро, який суттєво посилить рух на вул... Заболотного, воно перетворитися в суцільний затор. Крім того, як правило, початок концертів та спортивних заходів (18.00-20.00) співпадає із годиною пік.

«Якщо ж ці проблеми вдасться виправити, то об’єкт можна буде починати будувати або в цьому ж місці, або на місці, де раніше було заплановано це будівництво — на Позняках замість Євробазару на Дніпровській набережній. Якщо говорити щиро, то Києву такі комплекси потрібні як на вул. А.Заболотного, так і на Позняках, і ще в багатьох місцях. В Литві, наприклад, за такої ж кількості населення як в Києві, збудовано п’ять схожих комплексів і ще кілка менших за розміром», — зазначив О. Бригинець.

Фото bryhynets.com

Депутат розповів, що на будівництво комплексу необхідно близько 100 млн. грн., з яких 30 млн. грн. – це гроші інвесторів, а 70 млн. грн. — пільговий кредит, який буде наданий за підтримки держави.

Спортивно-розважальний комплекс будуватиме литовська фірма. Аналогічний комплекс вже побудовано в Каунасі до Євробаскет-2011.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути