chrome firefox opera safari iexplorer

Концерт Мирослава Скорика стане фільмом

23 листопада 2012 о 10:21

У концертному залі Львівської обласної філармонії авторський вечір видатного українського композитора Мирослава Скорика за участі скрипальки Богдани Півненко та Молодіжного академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» зібрав аншлаг, пише Високий замок.

Вечір став ще й презентацією нового компакт-диска заслуженої артистки України Богдани Півненко, який продовжує унікальну для України серію аудіопроектів «Антологія сучасної української музики».

«Це – спільний проект із Богданою Півненко, яка випустила чимало дисків музики Станковича, Сильвестрова, — розповідає Мирослав Скорик. — Цей концерт – презентація двох дисків з моєю музикою. Богдана належить до тих подвижників, які пропагують українську музику. Мій авторський концерт презентував різні напрями моєї композиторської творчості. Концерт знімав кінорежисер Олег Павлюченков».

Олег Павлюченков каже: «Торік почали записувати «Антологію української симфонічної музики». Оскільки маємо велику продакшн-студію «Техно-медіа», (котра, до слова, реставрувала старі фільми, зокрема і «Тіні забутих предків», музику до яких написав Мирослав Скорик. — Авт.), вирішили виділити частину коштів для української симфонічної музики. У нас багато композиторів, які і нині пишуть класичну музику, їхні твори виконуються по всьому світу, а в Україні їх майже ніхто не чує. Це буде п’ять фільмів про Скорика, Станковича, Сильвестрова, Зубицького…

Богдана Півненко розповідає: «Цей проект започаткували у 2007 році і випустили уже сім компакт-дисків. Ідея проекту така: у нас є геніальні композитори, які пишуть музичні шедеври, але є не менш талановиті, але менш відомі композитори, які теж варті уваги. Їхня музика виконується лише на фестивалях. Якщо пощастить і твір композитора запишуть на радіо, то буде хоча б запис. Наша ідея – донести до слухача цю музику. Над цим проектом працює також великий подвижник української музики Валерій Матюхін і його ансамбль «Київська камерата». Кожен диск присвячений якомусь композитору. Рада, що нам вдалося здійснити і цей проект – записати концерт Мирослава Скорика. Ми створили і DVD – слайд-шоу з картин мого батька художника Івана Марчука і музики Дмитра Сильвестрова. Буде також слайд-шоу картин мого батька і музика Мирослава Скорика. Родзинкою авторського концерту Мирослава Скорика було те, що звучали його ранні твори – «Карпатський концерт для оркестру», «Симфонієтта», «Концерт №1 для скрипки з оркестром»…».

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути