chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Львівській філармонії пройде авторський вечір Мирослава Скорика

21 листопада 2012 о 09:23

Завтра, 21 листопада, у Львівській обласній філармонії пройде авторський вечір українського композитора Мирослава Скорика.

В концерті також можна буде почути гру заслуженої артистки України, скрипальки Богдани Півненко та симфонічного оркестру «INSO-Львів», повідомляє ЗІК.

«Цей авторський концерт – фактично презентація двох дисків з моєю музикою, камерною та концертами для скрипки з оркестром. Там прозвучать твори, що презентують кілька напрямків моєї творчості. А ще цей вечір пов’язаний з виходом нового альбому скрипальки Богдани Півненко, у якому Концерт №1 для скрипки з оркестром продовжить унікальний для нашої країни аудіопроект «Антологія сучасної української музики», – зазначив Мирослав Скорик.

Кінорежисер Олег Павлюченков, що втілює в життя проект CD-антології сучасної української музики, розповідає, що якісна симфонічна музика з творами українських композиторів майже не представлена у медіа-просторі.

«Всі країни світу популяризують свою симфонічну музику, тому ми вирішили виділити частину коштів для запису наших оркестрів. В Україні є велика кількість талановитих композиторів, але вони не зустрічаються в медіа-просторі, що на даному етапі виглядає так, ніби їх і нема. Запис концертів робимо за найновішими технологіями, в найкращій якості звуку, що дає можливість слухати музику навіть в кінотеатрі».

Водночас, заслужена артистка України, скрипалька Богдана Півненко розповіла, що завдяки такому проекту світ має нагоду дізнатись про твори українських композиторів Валентина Сильвестрова, Євгена Станковича, Володимира Зубицького, Ігоря Щербакова, Олега Ківи, Олександра Левковича та Мирослава Скорика.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути