chrome firefox opera safari iexplorer

Київрада все ж продала землі Софійського собору

08 листопада 2012 о 14:21

Завдяки вжитим органами прокуратури заходам захищено інтереси держави у сфері земельних правовідносин та не допущено незаконне відчуження майже 0,5 га земель історико-культурного призначення, розташованих у центрі столиці, вартістю понад 27 млн. грн. Про це УНН повідомили у прес-службі ГПУ.

Так, за участі Генеральної прокуратури України Вищим господарським судом України 06.11.2012 підтверджено законність рішення апеляційного суду про задоволення позову прокуратури м. Києва щодо визнання недійсними договорів, за якими Київська міська рада незаконно продала приватним структурам особливо цінні землі, які знаходяться в історичному центрі столиці на території охоронної зони ансамблю споруд Софійського собору, включеного до списку Всесвітньої спадщини.

Цим же рішенням приватні структури зобов’язані повернути вказані землі до комунальної власності територіальної громади міста.

Окрім того, на вказаних землях розташована пам'ятка архітектури місцевого значення – будинок-садиба родини художника Олександра Мурашка, яка раніше за позовом прокуратури також була повернута до комунальної власності.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути